NewswireJet

Interdisciplinary Architecture Designs LinkedIn Sunnyvale Studio for the Post-Covid Era

Interdisciplinary Architecture’s (IA) new studio for LinkedIn’s Media Productions team—part of LinkedIn’s Sunnyvale, California campus—is designed to foster creativity and support highly technical video production processes, all while keeping employees safe in the post-pandemic age. The design seamlessly blends workspaces for visioning, storyboarding, and workshopping with state-of-the-art studio environments, bringing creative and technical teams under one roof to streamline video-on-demand and live broadcast content production.

LinkedIn’s New IA-designed Sunnyvale Production Center is a Creative Studio for the Post-Covid Era

Images: https://drive.google.com/drive/folders/1qzUjf2lG24Mg0tQmY3_haswbe3ctHj-W?usp=share_link

LinkedIn – Sunnyvale Production Center – Interdisciplinary Architecture
LinkedIn – Sunnyvale Production Center – Interdisciplinary Architecture
LinkedIn – Sunnyvale Production Center – Interdisciplinary Architecture


Interdisciplinary Architecture’s (IA) new studio for LinkedIn’s Media Productions team—part of LinkedIn’s Sunnyvale, California campus—is designed to foster creativity and support highly technical video production processes, all while keeping employees safe in the post-pandemic age. The design seamlessly blends workspaces for visioning, storyboarding, and workshopping with state-of-the-art studio environments, bringing creative and technical teams under one roof to streamline video-on-demand and live broadcast content production.


The Garage: Creative Workshop

The heart of the new studio is The Garage, a fresh take on the traditional meeting room that offers employees a place where they can think creatively and ideate freely. The design picks up on the West Coast tradition of great ideas being born in garages—think Apple and Microsoft—to offer a one-of-a-kind conference room. A giant bi-fold door opens into the polished concrete space, offering a refined update on the no-frills garage aesthetic. Inside, a long 16-by-4 foot break-out table on wheels brings employees together to discuss ideas, nail down storyboards, and push their vision further. With the garage door open, the table can be wheeled outside for open-air meetings that spark creativity. The moving table also supports anti-pandemic measures, allowing employees to meet safely outdoors during outbreaks.

Showcasing Film and Audio History

Throughout the interiors, environmental graphics reference the history and science of film-making and audio-editing, imbuing the workspaces with a sense of craft and tradition. In one hallway, a lenticular graphic set for 24 frames per second at walking speed shows early moving pictures studies of the body in motion. Another shows a visualization of sound waves. The conference room names are all inspired by terms from film and editing history: there is the Blockbuster Room, Betacam Room, Technicolor Room, and the Muybridge Conference Room, named after Eadward Muybridge, pioneer of photographic motion studies best known for his animated images of a horse in gallop and early photographs of San Francisco and Yosemite.

Designing for the Post Pandemic Age

Because the Covid-19 pandemic hit midway through the project, Interdisciplinary Architecture worked with the client to create a safer working environment that supported social distancing. Beyond the table in The Garage that employees can roll outside, all the interiors feature movable furniture and room layouts that can adjust for 6-foot distancing. Embracing Sustainability Sustainability was a key driver of the design. The retrofit re-uses the entire core and shell of the existing building and makes interventions as required to optimize the acoustic environment, minimizing carbon impact. The only change to the building skin was the garage door, and the interiors are planned around the existing restroom core, allowing it to stay in place and reducing the amount of new construction.

With the help of an arborist, Interdisciplinary Architecture was able to widen parking spaces per code requirements without disturbing the protected Redwood Trees around the building. The studio totals 11,000 SF and combines two sound stages, audio recording studios, green rooms, editing studios, and VIP reception lounges with conference areas and open-plan workspaces for creative collaboration. The project achieves NC- 20 noise criteria for HVAC and NC-25 for sound isolation.

Images

https://drive.google.com/drive/folders/1qzUjf2lG24Mg0tQmY3_haswbe3ctHj-W?usp=share_link

About Interdisciplinary Architecture

Interdisciplinary Architecture (IA) is an architecture firm and acoustical design consultancy working to realize some of the world’s most technically sophisticated recording and production spaces. Led by Tim Gorter, an architect certified in both construction and project management, the studio combines state-of the-art practices in sound stage architecture with a first-hand understanding of building design and construction processes to deliver projects around the world. IA has successfully delivered full audio/visual production studios in Asia, Europe, and throughout North America.

https://www.interdisciplinary-architecture.com/

Media Contact
Company Name: Interdisciplinary Architecture
Contact Person:  Jean-Francios Goyette
Phone:  +14388386916
Website: https://www.interdisciplinary-architecture.com/
Address: 858 Highland Dr, Santa Barbara, California
City: Sunnyvale
Email: jf@interdisciplinary-architecture.com
Country: California

Contact

Email

Send